Έχετε ακούσει για μια εφαρμογή smartphone όπως το Google Lens; Αν το έχετε ήδη εγκαταστήσει στο gadget σας, είστε τυχεροί. Γιατί; Επειδή είναι ένα σούπερ πράγμα που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Σήμερα, είμαστε έτοιμοι να σας μιλήσουμε για μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτού του βοηθητικού προγράμματος.
Για όσους ακούνε για πρώτη φορά για αυτή την εφαρμογή, θα σας εξηγήσουμε τώρα τα πάντα λεπτομερώς. Το Google Lens ή Google Lens είναι μια δωρεάν υπηρεσία από την εταιρεία που είναι διαθέσιμη στο κοινό εδώ και 4 χρόνια. Χάρη σε αυτό, μπορείτε να συμμετέχετε σε οποιαδήποτε αναγνώριση εικόνας.
Πριν από 2 χρόνια, η Google αποφάσισε να αναβαθμίσει αυτή την εφαρμογή και να της προσθέσει μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Τώρα οι χρήστες μπορούν να μεταφέρουν το σαρωμένο κείμενο σε ηλεκτρονική μορφή και να το προβάλλουν αργότερα στον υπολογιστή τους στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Διαθέσιμος είναι επίσης ο αυτόματος εντοπισμός σύνθετων όρων και η σάρωση κειμένων για μεταγενέστερη ανασκόπηση χωρίς νέα πληκτρολόγηση. Αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα θα αναγνωρίσει εύκολα ένα αντικείμενο και θα εντοπίσει τα δίκτυα, καθώς και θα αναγνωρίσει το φαγητό μιας καφετέριας από μια φωτογραφία του μενού και θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη σύνθεσή του και πολλά άλλα.
Με το Google Lens μπορείτε να εξάγετε κείμενο από οποιοδήποτε φυσικό αντικείμενο. Είναι εύκολο, απλά στρέψτε το φακό της κάμερας του smartphone σας στο κείμενο και κάντε ό,τι θέλετε με αυτό.
Για να αντιγράψετε το κείμενο που έχει δει ο χρήστης, απλά ξεκινήστε το πρόγραμμα και κάντε κλικ στο εικονίδιο του εγγράφου, και στη συνέχεια στρέψτε την κάμερα στο επιθυμητό αντικείμενο. Θυμηθείτε να το αποθηκεύσετε κάνοντας κλικ στην επιλογή “Αντιγραφή” στο κάτω μέρος της οθόνης.
Αυτή είναι μία από τις τελευταίες προσθήκες στο Google Lens. Το χειρόγραφο κείμενο μπορεί πλέον να αναγνωριστεί. Στρέψτε τη φωτογραφική σας μηχανή σε μια σημείωση στο σημειωματάριό σας και το λογισμικό θα τη μετατρέψει αυτόματα σε ηλεκτρονική μορφή.
Μια πολύ ασυνήθιστη και συνεπώς ενδιαφέρουσα και συχνά χρησιμοποιούμενη λειτουργία. Η εφαρμογή έχει μάθει να αναπαράγει όλο το κείμενο που έχει αναγνωριστεί. Απλά στρέψτε την κάμερά σας προς αυτό και επιλέξτε το επιθυμητό τμήμα και την επιλογή “Listen”.
Όσοι χρησιμοποιούν το Ημερολόγιο Google θα ενδιαφερθούν για αυτή τη λειτουργία. Το βοηθητικό πρόγραμμα αναγνωρίζει εύκολα δεδομένα συμβάντων από διαφημιστικές πινακίδες και άλλα μέσα ενημέρωσης. Αν πρόκειται να επισκεφθείτε ένα θέατρο, δεν χρειάζεται να καταχωρίσετε χειροκίνητα τα σχέδιά σας στο ημερολόγιο. Εκκινήστε την εφαρμογή και στρέψτε την κάμερά σας στο εισιτήριο και κάντε κλικ στην ημερομηνία που εμφανίζεται στο κείμενο. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε ένα συμβάν στο ημερολόγιο.
Ένα άλλο όχι λιγότερο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που μπορεί να σας εκπλήξει. Αν τυχαίνει να περπατάτε σε έναν δρόμο, υπάρχει ένα φυτό ή ένα ζώο που δεν έχετε ξανακούσει και θέλετε να μάθετε περισσότερα γι’ αυτό. Ξεκινήστε αμέσως το Google Lens, στρέψτε την κάμερά σας στο αντικείμενο ενδιαφέροντος και πατήστε το κουμπί αναγνώρισης.
Αυτή η εφαρμογή μπορεί να αποθηκεύσει νέες επαφές στον τηλεφωνικό σας κατάλογο. Για να το κάνετε αυτό, σαρώστε τα με την κάμερα της συσκευής σας.
Για να μεταφράσετε ένα κείμενο που δεν καταλαβαίνετε, σαρώστε το με το Google Lens και πατήστε το στρογγυλό κουμπί με το γράμμα Α κάτω αριστερά για να χρησιμοποιήσετε τον ενσωματωμένο μεταφραστή.
Η εφαρμογή μπορεί να αναγνωρίσει οποιοδήποτε αντικείμενο, είτε πρόκειται για ένα πιάτο σε ένα εστιατόριο είτε για ένα κομμάτι τεχνολογίας είτε για κάτι άλλο. Οι δυνατότητές του είναι πολύπλευρες. Αν σας αρέσει ένα ζευγάρι σανδάλια ή ένα ανδρικό αξεσουάρ, στρέψτε τον φακό της κάμερας προς αυτό και η εφαρμογή θα σας δείξει τα ηλεκτρονικά καταστήματα από τα οποία μπορείτε να το αγοράσετε.
Θυμηθείτε, πριν μπορέσετε να σαρώσετε αυτούς τους περίπλοκους κωδικούς, έπρεπε να κατεβάσετε μια ειδική εφαρμογή για το Android. Σήμερα, το Google Lens διαθέτει αυτή τη λειτουργία.
Τα απλά βήματα για τη σάρωση είναι τα εξής:
Μια πολύ χρήσιμη αλλά πρακτικά αχρησιμοποίητη λειτουργία. Αν δείτε έναν άγνωστο όρο διαβάζοντας κάποια τεχνική βιβλιογραφία. Η δράση σας: